divendres, 2 de maig del 2008

Jóvens de l’Ebre s’encadenen a l’estand del Departament d’Agricultura a la Fira Expoebre

GESTIÓ MERCANTIL DE RECURSOS NATURALS S.A.
Jóvens de les Terres de l’Ebre s’encadenen a l’estand del Departament d’Agricultura a la Fira Expoebre de Tortosa.

El divendres 2 de maig, un grup d’activistes de Jóvens de les Terres de l’Ebre han ocupat l’estand del Departament d’Agricultura a la Fira Expoebre per a denunciar la política transvasista del govern de la Generalitat, i particularment la gestió d’este Departament.

Tres joves s’han encadenat mentre altres activistes canviaven el rètol de l’estand per un que deia: GESTIÓ MERCANTIL DE RECURSOS NATURALS S.A.. Durant l’acció s’han repartit octavetes en forma de bitllets, simbolitzant la mercantilització del territori i els recursos, així com tríptics informatius.

En esta acció s’ha volgut denunciar la responsabiltat que té este Departament de la Generalitat en tota la gestió de la sequera, ja que continua promovent nous regadius que només beneficien els grans negocis especulatius. Des de Jóvens ens oposem al Canal Xerta-Sènia i el Canal Segarra-Garrigues, portes de futurs transvasaments. També volem denunciar que enlloc de fer polítiques que garanteixin el futur de la pagesia i defensar-la davant els interessos del mercat, el Departament d’Agricultura té una actitud populista i es dedica a prometre aigua com a única solució a la crisi del sector.

Este estand ha repartit tríptics sobre la campanya que s’ha fet des del Govern i que enlloc de servir per a conscienciar sobre la manca d’aigua i la necessitat de fer-ne un ús responsable, ha servit per a convèncer que els transvasaments són la única solució a l’actual situació. Tenint en compte que el Govern no ha volgut escoltar alternatives, és molt greu que ara utilitze fons públics per a fer una campanya de legitmiació dels seus projectes.

Cal destacar que enguany no hi ha hagut estand del Departament de Medi Ambient a la Fira Expoebre, com era habitual. Això pensem que és una mostra més de la covardia d’una classe política que enlloc de treballar pel territori, l’ha venut a interessos empresarials i ara s’amaga per evitar crítiques de la població.

Demà dissabte 3 de maig a les 19:00h convoquem a una acció davant la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre (C/ Montcada, Tortosa). Jóvens volem denunciar la nul·la utilitat d’este organisme, ja que no ha servit per a defensar el territori davant les diferents agressions, sinó que generalment les ha legitimat.

També aprofitarem per a donar a conèixer les nostres properes activitats, a Barcelona i a les Terres de l’Ebre.