divendres, 15 de maig del 2009

la lluita en defensa de l'Ebre un any després del decret de sequera

dijous 21 de maig | 20:00h | CSA Can Vies C/ dels Jocs Florals, Sants

La lluita en defensa de l'Ebre un anys després del Decret de Sequera
amb Susanna Abella, Portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre

Un any després de l'intent frustrat de construir la Interconnexió de Xarxes, i cinc anys després que es derogués la llei del Plan Hidrológico Nacional repassarem amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre quines són les seues perspectives de lluita i la situació que viu el territori.

Els darrers mesos el moviment social de la Plataforma ha intensificat la seua lluita en diferents àmbits. Juntament amb la Unió de Pagesos s'han denunciat els Pous de Vinallop, que seran utilitzats per a reforçar el transvasament del CAT, posant com a excusa les obres de descontaminació de l'Embassament de Flix. També s'han denunciat les diferents obres que, amb els nous regadius com a pretext, serviran per a iniciar el transvasament cap al sud (a través del Canal Xerta - Sénia) o cap a l'Àrea Metropolitana (a través del Canal Segarra Garrigues), a això s'hi suma la desició d'incloure el riu Sénia dins la conca hidrogràfica de l'Ebre, aquesta desició, que té més a veure en qüestions polítiques que en les conques natruals dels rius serviria per a fer més fàcil el transvasament a través del Canal Xerta-Sénia.

Una part important de la mobilització social de les Terres de l'Ebre també haurà d'anar enfocada al pla hidrològic de conca, ja que tan pot servir per a blindar l'Ebre de nous transvasaments o, por contra, conclourà quins són els "sobrants" del riu Ebre i servirà de justificació política per a nous transvasaments. Al mateix temps, serà imprescindible exigir mesures serioses per a aturar la regressió i salinització del Delta de l'Ebre, i això passa per assegurar una aportació suficient d'aigua i sediments en comptes de pretendre fer grans obres d'enginyeria.

La plataforma rebutja el nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre i fa una crida a la mobilització

La PDE es mobilitzarà per evitar que l'Ebre arribe a Barcelona a través de la dessaladora de Cunit

en acabar hi haurà sopar i festa
amb música, menjar i beguda de les Terres de l'Ebre!